Podelili smo nagrade naravoslovnim fotografom leta 2018

V soboto 18.maja 2019 smo imeli zaključno prireditev mednarodnega natečaja naravoslovne fotografije Magična narava 2018, ki ga organizira Nacionalni inštitut za biologijo v okviru projekta LIFE Naturaviva, skupaj z Združenjem naravoslovnih fotografov Slovenije. Ogledali smo si projekcijo izbranih fotografij, najboljši avtorji so dobili priznanja. Prireditev je popestril kulturni program, Luka Šparl iz JP Voka Snaga pa je zbranemu občinstvu predstavil bogato biodiverziteto krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

Naravoslovni fotograf leta je postal Mikhail Korostelev iz Rusije, Slovenski naravoslovni fotograf pa Miran Krapež. Šestdeset izbranih fotografij, vključno z obema zmagovalnima, si boste lahko ogledali v elektronskem katalogu, ki ga bomo na naših spletnih straneh objavili v juniju. Že sedaj pa vabljeni na ogled izbranih fotografij, ki so razstavljene v avli Biološkega središča na Večni poti v Ljubljani. Preko ekranov pa si jih lahko ogledate tudi v letošnjem katalogu.

Na fotografiji so na podelitvi prisotni zmagovalci posameznih kategorij natečaja in organizator natečaja, Marjan Artnak (skrajno levo). Foto: Davorin Tome.