Vodnik za mlade obiskovalce TNP

Projektni partner Triglavski narodni park vsako leto izda vodnik oz. časopis za mlade obiskovalce Triglavskega narodnega parka in ga razdeli približno 7000 otrokom iz Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe, ki predstavlja prvo tovrstno povezavo osnovnih šol in upravljavca zavarovanega območja v tako velikem obsegu. Letos so izdali že peti časopis, v katerem pišejo o divjem petelinu, odkrivajo svet opraševanja, o mladih naravovarstvenih nadzornikih in še veliko več. Prelistate ga lahko s klikom na spodnjo sliko.

V kolikor si želite prebrati tudi prejšnje izdaje časopisov jih najdete na spodnjih povezavah:

Ob 40-letnici Triglavskega narodnega parka so pripravili tudi plakat, ki predstavlja njegovo raznoživost in bogastvo. Na plakatu je 40 značilnih vrst rastlin in živali, ki jih najdemo v različnih habitatih znotraj parka.

Vas in vaše otroke pa vabimo tudi na ogled Triglavske zakladnice – spletne učilnice z zanimivimi in interaktivnimi učnimi vsebinami. Namenjena je ozaveščanju širše javnosti o pomenu varstva narave, ohranjanju biodiverzitete in kulturne dediščine Triglavskega narodnega parka in je nastala v okviru projekta LIFE NATURAVIVA – Biodiverziteta umetnost življenja.  S pomočjo projekta Sodelovanje med LAS-i: Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem Triglavsko zakladnico bogatijo tudi vsebine iz Biosfernega območja Kras in porečje Reke ter Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. 

Besedilo je pripravila Maja Opalički Slabe.