6. nadzorni sestanek projekta LIFE Naturaviva

V torek, 14. junija, smo na Nacionalnem inštitutu za biologijo gostili že 6. nadzorni sestanek našega projekta. Tokrat se nam je poleg nadzornika g. Mitja Kaligariča (NEEMO) in ge. Brede Ogorelec (MOP) na daljavo pridružila tudi nadzornica z Evropske komisije ga. Maria-Jose ARAMBURU (CINEA). Na sestanku smo pregledali vse dosežke projekta in se pogovorili o zaključnem poročilu, saj se projekt zaključi 31. avgusta letos.

Po sestanku smo si na NIB-u ogledali razstave Magična narava 2021, Ekosistemi Slovenije in biodiverziteta ter predstavitvene panoje o biodiverziteti parkov (Krajinski park Ljubljansko barje, Krajinski park Goričko, Kozjanski regijski park, Notranjski regijski park in Triglavski narodni park). Vse te razstave so še vedno na ogled v avli inštituta na Večni poti 111, Ljubljana.

Po zaključku na NIB-u smo se odpravili v Grm Novo mesto – Center Biotehnike in turizma, kjer smo si ogledali učno pot Kmetijstvo in biodiverziteta na skupni poti. Pot je postavljena v neposredni bližini šole in je na voljo za ogled vse dni v letu.

Nekaj fotografij s sestanka si lahko ogledate v spodnji galeriji.

R

Besedilo je pripravila Maja Opalički Slabe, avtor fotografij je Davorin Tome.