Teden slovenskih parkov

V tednu slovenskih parkov, ki traja do 24. maja, ko obeležujemo Evropski dan parkov, vas vabimo na obisk v vse naravne parke Slovenije!

Letošnje leto zaznamuje slogan »V parke po zdravje«, kar v trenutnem času še kako potrebujemo. Ste vedeli, da je pozitiven stik z naravo pomemben za zdravje ljudi? Dokazano je namreč, da ustvarja dobro počutje in spodbuja aktiven življenjski slog. Parki in zaščitena območja uspešno povezujejo ljudi z naravo; ne varujejo le naših dragocenih naravnih vrednot, temveč tudi naše zdravje!

Kar polovica partnerjev projekta Life Naturaviva je naravnih parkov in zdaj vas še posebej toplo vabijo na obisk:

Kozjanski park vas vabi, da se sprehodite po Grajski učni poti do gradu Podsreda (virtualen sprehod), kjer si poleg stalnih razstav te dni lahko ogledate tudi razstavi Magična narava 2017 ter Ekosistemi Slovenije in biodiverziteta. Na njihovi spletni in Facebook strani pa si boste vse vsebine lahko ogledali kar preko ekrana.

Notranjski regijski park vas od konca maja do konca septembra vabi na tematske vikende z aktivnostmi v naravi, dneve parka pa bodo praznovali zadnji vikend v avgustu s Kinom na prostem in prvi vikend v septembru s Polmaratonom OKUL’ jezera in Nedeljo na jezeru. Več o tem si lahko preberete na njihovi uradni spletni in Facebook strani.

Krajinski park Goričko vas med 19. in 24. majem vabi na grad Grad, kjer bodo izvajali brezplačna vodenja za obiskovalce gradu po razstavi Magična narava 2018, zunanji razstavi Invazivne tujerodne vrste, naše nezaželene sosede ter naravoslovnih prostorih Kukavica, Upkaš in Vidra. Več o njihovih dogodkih lahko najdete na njihovi uradni spletni in Facebook strani.

Krajinski park Ljubljansko barje vas 21. in 22. maja vabi na brezplačno vodenje po Ljubljanskem barju. Ravnokar pa je izšel natančen opis biodiverzitete Ljubljanskega barja, ki si ga lahko ogledate na spletu. Spremljajte njihovo spletno in Facebook stran za več informacij.

Triglavski narodni park vas vabi na virtualen 14. Festival cvetja s temo ”Za vsako bolezen rož’ca raste”, ki se bo odvijal od 23. maja do 7. junija. Več o samem dogodku in vsebinah najdete na Facebook dogodku. Na njihovi uradni in Facebook strani pa lahko najdete še več informacij.

Vabljeni v parke po zdravje!