NARAVOVARSTVENI SPOTI

Ker je pri ohranjanju biotske raznovrstnosti pomembno ozaveščanje različnih ciljnih skupin, smo za kanal YouTube pripravili kratke glasbene video prispevke oz. spote, da bi vest o lepoti in izginjanju narave prišla tudi do publike, ki je bolj kulturno usmerjena.

Spomladi 2022 smo v studiu Piano Room posneli skladbe, ki govorijo o naravi. Za vsak posamezen video posnetek smo za določeno skladbo pripravili scenarij: izbrali fotografije, ilustracije in kratke videe o živalih, rastlinah in biotski raznovrstnosti ter pripravili zelo kratka, sporočilna besedila. K posameznim skladbam smo dodali tudi kratke izseke iz koncertov:

Naravovarstveno-glasbeni video posnetki so velika dodana vrednost projekta, saj dosegajo publiko, ki je doslej še nihče ni nagovarjal s podobnimi projekti. S to aktivnostjo bomo v okviru možnosti sodelovanja z različnimi inštitucijami in deležniki nadaljevali tudi po projektu, saj se je znotraj naravovarstvene stroke vzpostavil nov način promocije biodiverzitete in medsebojno sodelovanje naravovarstvenikov na glasbenem področju, ki ga velja ohranjati.

Besedilo in spote je pripravil Inštitut Lutra.