Natečaj “Biodiverziteti najbolj prijazen vrt” le še do konca meseca

*Prijave na natečaj Biodiverziteti najbolj prijazen vrt so možne le še do konca meseca!*

Imate na vrtu cvetočo trato, veliko medovitih rastlin, gnezdilnico za čebele samotarke, žuželčnik, gnezdilnice za ptice in netopirje ali pa mlako? Mogoče vas obiskujejo ježi ali na vašem vrtu varno domujejo kače? Vrtovi so vedno bolj pomemben življenjski prostor za številne organizme, zato v okviru projekta LIFE NATURAVIVA, Biodiverziteta – umetnost življenja, iščemo biodiverziteti najbolj prijazen vrt!

Vrtove bomo izbirali v štirih kategorijah: hišni vrt, vrt na terasi ali balkonu, šolski vrt in društveni vrt.

Na natečaju lahko sodelujete tako, da na elektronski naslov info@botanicni-vrt.si do 31. 12. 2021 pošljete prijavni obrazec in do 10 fotografij vrta (pravila in splošni pogoji natečaja). Zaželeno je, da so fotografije iz leta 2020 ali 2021, izjemoma lahko tudi starejše.

Prijave bo pregledala strokovna žirija Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani in Nacionalnega inštituta za biologijo, ki bo najbolje ocenjene vrtove naslednje leto obiskala za podrobnejše ocenjevanje. Zmagovalci bodo znani poleti 2022, čakale pa jih bodo lepe nagrade.

Vabljeni tudi k spremljanju prispevkov o biodiverziteti na vrtovih na naš Facebook in Instagram profil. Uredite vrtove tako, da bodo zakladnica biodiverzitete!

Besedilo je pripravila Maja Opalički Slabe, avtor zgornje fotografije je Jernej Polajnar.