1. Podelitev nagrad mednarodnega fotografskega natečaja Magična narava

V soboto, 26.5.2018, smo zaključili prvega (od štirih) fotonatečajev naravoslovne fotografije, ki jih bomo izvedli v okviru projekta Life Naturaviva.

Prijetno razglasitev in podelitev nagrad so organizirali v Združenju naravoslovnih fotografov Slovenije, ki je fotonatečaj tudi izvedlo. Naziv »Naravoslovni fotograf leta 2017 Slovenije« je dobil Matej Vranič za zmagovalno fotografijo z naslovom »1000 žab«. Naziv »Naravoslovni fotograf leta 2017« pa je prejel Bernt Orsthus (Norveška) za fotografijo z naslovom »Golden Capercaillie«.

Vabljeni na ogled!

Razstavo čudovitih zmagovalnih fotografij si lahko do konca junija ogledate na Nacionalnem inštitutu za biologijo, v avli Biološkega središča, Večna pot 111, Ljubljana. Nato bo popotovala in si jo boste lahko ogledali tudi v prostorih Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (julij, avgust), Botaničnem vrtu (oktober), Biotehniškem centru GRM Novo mesto (november, december) in Centru TNP na Bledu (januar, februar). Točne datume in lokacije razstav bomo sproti objavljali na naši spletni strani med Dogodki.

V začetku julija bomo na naši spletni strani med rezultati objavili tudi katalog z izbranimi fotografijami.