Vabljeni na LIFE NATURAVIVA POPOLDNE na Pocarjevi domačiji v Zgornji Radovni.

Od 16. ure dalje bomo za obiskovalce pripravili zanimive delavnice spoznavanja rastlin in se  sprehodili do bližnjih travnikov, kjer bomo raziskovali čudoviti svet pisane narave.

Ob 18. uri bo na ogled premiera animiranega filma Eno z raznoliko naravo, ki je nastal v okviru projekta LIFE NATURAVIVA. Trije glavni junak: drežniški kozel, bovška ovca in bohinjska cika se odpravijo na izlet v Julijske Alpe. Razigrana ovca vedno zaide v težave – le kaj bo ušpičila tokrat? Ali bo na koncu prijateljem uspelo doseči vrh?

Animirani film je nadaljevanje risanke o trajnostni mobilnosti Naj vas narava zapelje, ki si jo lahko ogledate tukaj.

Glavni namen risanke je širši javnosti na poljuden in zabaven način predstaviti pomen bidiverzitete in ohranjanja naravnih dragocenosti ter podati priporočila za varen obisk gora. Vabljeni k ogledu napovednika.

Na ogled bodo postavljene tudi fotografije že drugega mednarodnega fotografskega natečaja naravoslovne fotografije MAGIČNA NARAVA 2018.

Natečaj je organiziralo Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA “Biodiverziteta – umetnost življenja”

Na fotografski natečaj Magična narava 2018 je prispelo več kot 4300 fotografij 264-ih fotografov iz 46 držav. Fotografije prikazujejo neverjetno magičnost naše narave, opozarjajo pa tudi na minljivost in naš odnos do nje.  Šestdeset izbranih fotografij, vključno z obema zmagovalnima, si lahko ogledate v elektronskem katalogu.

Razstava bo na ogled na Pocarjevi domačiji v Zgornji Radovni  do konca poletja.

Domačija je odprta od 28. junija do 31. avgusta ob sobotah, nedeljah in praznikih, pa tudi na praznični dan, 25. junija od 11. do 18. ure.

Prisrčno vabljeni v objem magične narave doline Zgornje Radovne!

 

Organizator / Sodelujoči