4 Prihajajoči dogodki

Razvrsti po

Natečaj Magična narava od leta 2017 organizira Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA “Biodiverziteta – umetnost življenja” Na fotografski natečaj Magična narava 2019 je kljub zapletom zaradi pandemije prispelo 4412 fotografij 280-ih fotografov s celega sveta. Fotografije prikazujejo neverjetno magičnost narave, opozarjajo pa tudi na njeno ranljivost in naš odnos do nje.  Izbor tridesetih fotografij, vključno z obema zmagovalnima (naravoslovna fotografija leta in slovenska naravoslovna fotografija leta) si lahko ogledate na razstavi v Infocentru Triglavska roža Bled, celoten izbor vseh s priznanji nagrajenih fotografij pa v elektronskem katalogu. Naziv »Naravoslovni fotograf leta 2019« je prejel Riccardo Marchegiani iz Italije za fotografijo »Utopia«. Naziv »Slovenski naravoslovni fotograf leta 2019« je prejel Matej Zalokar za fotografijo »Where Does It Go«   Tudi v Centru TNP Bohinj vas pričakuje Magična narava –  najboljše iz foto natečaja Magična narava 2018. Prisrčno vabljeni v objem magične narave v Infocenter Triglavska roža Bled in Center TNP Bohinj!    

V Centru TNP Bohinj je do konca avgusta 2020 na ogled razstava osupljivih fotografij narave, ki so bile na drugem mednarodnem fotografskem natečaju naravoslovne fotografije MAGIČNA NARAVA izbrane kot najboljše v letu 2018. Natečaj Magična narava od leta 2017 organizira Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA “Biodiverziteta – umetnost življenja” Na fotografski natečaj Magična narava 2018 je prispelo več kot 4300 fotografij 264-ih fotografov iz 46 držav. Fotografije prikazujejo neverjetno magičnost naše narave, opozarjajo pa tudi na minljivost in naš odnos do nje.  Izbor tridesetih fotografij, vključno z obema zmagovalnima (naravoslovna fotografija leta in slovenska naravoslovna fotografija leta) lahko vidite v Centru TNP Bohinj, celoten izbor vseh s priznanji nagrajenih fotografij pa v elektronskem katalogu. V Infocentru Triglavska roža Bled pa si od 24. junija (odprtje s predavanjem) celo poletje lahko ogledate najboljše iz foto natečaja Magična narava 2019. Prisrčno vabljeni v objem magične narave v Center TNP Bohinj in v Infocenter Triglavska roža Bled!   Zmagovalna naravoslovna fotografija leta 2018: Mikhail Korostelev (Rusija) – Bear from Underwater (Medved izpod vode) Zmagovalna slovenska naravoslovna fotografija leta 2018: Miran Krapež – Silent Hunting (Tihi lov) Termini 16.06 – 31.08.2020

V Kozjanskem parku smo na gradu Podsreda ob Mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti namesto prvotno načrtovanega odprtja razstave Magična narava 2017 za vas pripravili virtualni sprehod po razstavi.  Fotografska razstava Magična narava 2017 je na ogled v čudovitem ambientu gradu Podsreda in si jo lahko ogledate vsak dan, razen ponedeljka, med 10. in 17. uro. Razstava bo na gradu Podsreda na ogled do 31.8.2020. Vabljeni!  

Na gradu Podsreda si lahko od 6. maja 2020 dalje ogledate tudi zanimivo razstavo EKOSISTEMI SLOVENIJE IN BIODIVERZITETA.Razstava obsega devet roll-up panojev s čudovitimi fotografijami in osnovnimi podatki o življenjskih okoljih v Sloveniji. Zraven naslovnega panoja je predstavljenih osem osnovnih ekosistemov: gozd, kulturna krajina, visokogorje, naselja, celinske vode, mokrišča, morje in podzemlje. Grad Podsreda je v mesecu maju odprt vsak dan, razen ponedeljka, med 10. in 17. uro. Razstava bo na ogled do 31. avgusta 2020.