6 Prihajajoči dogodki

Razvrsti po

Ob Svetovnem dnevu okolja želimo s pohodom po Kozjanskem parku vsako leto obiskovalcem odstreti del raznovrstnosti zavarovanega območja. Zbrali se bomo ob 8:00 uri v Olimju.

Tudi letošnji dogodek “24 ur z reko Muro 2019” ne bo minil brez projekta LIFE NATURAVIVA. Za obiskovalce bomo pripravili zanimive delavnice spoznavanja rastlin in živali, medtem ko se bodo lahko bolj pogumni sprehodili na vodenem sprehodu v obmursko “džunglo” ter tam spoznavali drevesa ter značilne ptičje vrste Murskih logov.

Letošnji Dan za Savinjo bo potekal 31. maja na prireditvenem prostoru ob Savinji v občini Ljubno pri Savinji.  Ves dan bomo aktivnosti povezovali z naravo- in okoljevarstvenimi vsebinami. Dopoldanski čas je namenjen organiziranim skupinam otrok, popoldne pa vsem, ki želijo preživeti svoj prosti čas v naravi. Vabljeni, da se nam pridružite!

Ob Evropskem dnevu parkov in Nature 2000, Mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti in Svetovnem dnevu čebel si bomo na Vetrniku med 12:00 in 16:00 uro ogledali zakladnico žive narave.

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije vas skupaj z ostalimi sodelujočimi organizacijami ponovno vabi na tradicionalni vodeni sprehod ob reki Muri, ki sodi med biotsko najbolj pestra območja v Sloveniji. Tokrat bomo spoznavali živi svet murskega poplavnega gozda in reke Mure pri Bistrici. Vedno znova odkrijemo nov delček te dragocene pestrosti. S sodelavci Inštituta Lutra se boste lahko podali na lov za sledmi in spoznali sesalce ob reki. Sprehod je namenjen posameznikom, družinam, poznavalcem in vsem, ki jih življenje ob Muri zanima.