Fotografska razstava Magična narava 2019 je vse od letošnjega odprtja gradu Podsreda, 14. aprila 2021, na ogled v čudovitem ambientu grajskega podstrešja in si jo lahko ogledate vsak dan, razen ponedeljka, med 10. in 17. uro.

Razstava bo na ogled na gradu Podsreda do 30. julija 2021.

Fotografska razstava Magična narava 2019 je nastala v okviru tretjega mednarodnega natečaja naravoslovne fotografije Magična narava.

Fotografski natečaj organizira Nacionalni inštitut za biologijo skupaj z Združenjem naravoslovnih fotografov Slovenije.

Na natečaju Magična narava 2019 je sodelovalo 280 fotografov z 4412 fotografijami. Naziv »Naravoslovni fotograf leta 2019« je prejel Riccardo Marchegiani iz Italije za fotografijo »Utopia«. Naziv »Slovenski naravoslovni fotograf leta 2019« pa je prejel Matej Zalokar za fotografijo »Where Does It Go«.

Na fotografski razstavi na gradu Podsreda so na ogled izbrane fotografije, ki prikazujejo neverjetno magičnost naše narave, opozarjajo pa tudi na minljivost in naš odnos do nje. Odlične fotografije živali, rastlin, pokrajin in človekovih vplivov na naravo, ki so jih naredili eni najboljših svetovnih naravoslovnih fotografov, skušajo izpostaviti bistvo biodiverzitete in jo približati ljudem.

Šestdeset najboljših fotografij po izboru štiričlanske ocenjevalne žirije, vključno z obema zmagovalnima, si lahko ogledate v elektronskem katalogu .

Vabljeni!