FOTOGRAFSKA RAZSTAVA BIODIVERZITETA – UMETNOST ŽIVLJENJA 2020 je rezultat istoimenskega fotografskega natečaja.

Lepote našega območja ter bogato biotsko pestrost lahko zelo dobro predstavimo in približamo obiskovalcem prav preko fotografij, s katerimi želimo spodbuditi pozitiven odnos do narave, zato smo se določili za fotografski natečaj.

Natečaj je imel 2 starostni kategoriji: avtorji do 15 let in odrasli avtorji ter 5 tematskih sklopov:  A – krajina, B – narava, C – kultura, D – ljudje in E – kozjansko jabolko.

Na natečaj se je prijavilo 32 odraslih avtorjev in 15 avtorjev starih do 15 let, ki so skupaj prispevali 347 fotografij (257 odrasli, 90 otroci).

Komisija v sestavi Davorin Tome (naravoslovni fotograf), Barbara Ploštajner in Mojca Valenčak se je sestala meseca marca 2021 in pregledala vse prispele fotografije.

Pri odraslih avtorjih je komisija podelila 7 priznanj za najboljšo fotografijo v posameznih kategorijah (3 priznanja v sklopu narava) in nagrado za najboljšega odraslega avtorja v razpisanem letu, ki jo je prejel UROŠ POTEKO

Za najboljšega avtorja starega do 15 let je bil razglašen BOR KLENOVŠEK. Pri mlajših avtorjih je komisija podelila 6 priznanj za najboljšo fotografijo v vseh kategorijah (2 priznanji v sklopu narava).

Več o rezultatih natečaja si lahko preberete tukaj.

Na razstavi je predstavljenih 60 fotografij – 40 fotografij odraslih avtorjev in 20 fotografij avtorjev starih do 15 let. Zraven vseh nagrajenih ima vsak avtor predstavljeno vsaj eno fotografijo.

Razstava bo na gradu Podsreda na ogled do 31.10.2021.

Grad Podsreda je odprt vsak dan, razen ponedeljka, med 10. in 17. uro.