Odprtje fotografske razstave in predavanje dr. Davorina Tometa
Infocenter Triglavska roža Bled, sreda, 25.1.2023, ob 18.00

Vabljeni na prvi letošnji Sredin večer v Infocenter Triglavska roža Bled, ki ga bomo posvetili neverjetnosti biodiverzitete – brez katere nam živeti ni. Odprli bomo fotografsko razstavo najboljših fotografij Mednarodnega natečaja naravoslovne fotografije Magična narava 2021, ki je luč sveta ugledala lani in je že gostovala po Sloveniji.

Ob odprtju razstave medse vabimo biologa in fotografa dr. Davorina Tometa; skupaj si bomo zastavili vprašanje “Ali smo v vesolju sami?”

O razstavi

Na zadnji, že peti Mednarodni natečaj naravoslovne fotografije Magična narava 2021, se je odzvalo več kot 200 fotografov s celega sveta. Skupaj so prispevali preko 3.400 kakovostnih fotografij. Strokovna žirija je podelila naslova: Naravoslovni fotograf leta, ki ga je osvojil Lincoln Macgregor iz Avstralije ter Slovenski naravoslovni fotograf leta, ki je pripadel Roku Štirnu. Izbrane so bile tudi najboljše fotografije v naslednjih kategorijah: Sesalci, Ptiči, Ostale živali, Rastline, Pokrajina ter Človek in narava.

Katalog razstave

Organizator razstave je Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije, natečaj pa sta podprla Nacionalni inštitut za biologijo in projekt Life Naturaviva, Biodiverziteta – umetnost življenja.

Razstava bo v Infocentru Triglavska roža Bled na ogled do 13. marca 2023.

Naslovna fotografija: Rok Štirn, slovenski naravoslovni fotograf leta 2021, Atack#2 (Šakal)

Organizator / Sodelujoči