Vabljeni na odprtje razstave osupljivih fotografij narave, ki so bile na tretjem mednarodnem fotografskem natečaju naravoslovne fotografije MAGIČNA NARAVA izbrane kot najboljše v letu 2019

in na predavanje naravoslovne fotografinje dr. Petre Draškovič Pelc o odgovornem fotografiranju v naravi 

Zaradi omejenega števila sedežev vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na elektronskem naslovu info.trb@tnp.gov.si najkasneje do torka, 23.6. do 17. ure.

Natečaj Magična narava od leta 2017 organizira Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA “Biodiverziteta – umetnost življenja”

Na fotografski natečaj Magična narava 2019 je kljub zapletom zaradi pandemije prispelo 4412 fotografij 280-ih fotografov s celega sveta. Fotografije prikazujejo neverjetno magičnost narave, opozarjajo pa tudi na njeno ranljivost in naš odnos do nje.  Izbor tridesetih fotografij, vključno z obema zmagovalnima (naravoslovna fotografija leta in slovenska naravoslovna fotografija leta) si lahko ogledate na razstavi v Infocentru Triglavska roža Bled, celoten izbor vseh s priznanji nagrajenih fotografij pa v elektronskem katalogu.

Naziv »Naravoslovni fotograf leta 2019« je prejel Riccardo Marchegiani iz Italije za fotografijo »Utopia«. Naziv »Slovenski naravoslovni fotograf leta 2019« je prejel Matej Zalokar za fotografijo »Where Does It Go«

Zmagovalna slovenska naravoslovna fotografija leta 2018: Matej Zalokar - Where Does It Go

Zmagovalna slovenska naravoslovna fotografija leta 2018: Matej Zalokar – Where Does It Go

 

ZZmagovalna slovenska naravoslovna fotografija leta 2018: Matej Zalokar - Where Does It Go

Zmagovalna slovenska naravoslovna fotografija leta 2018: Matej Zalokar – Where Does It Go

Predavanje dr. Petre Draškovič Pelc o odgovornem fotografiranju v naravi

»Imam fotoaparat, zdaj sem fotograf!« Dostopnost digitalne tehnike omogoča, da vedno več ljudi fotografira. Vendar je dobro, da ne zbiramo fotografij le kot trofeje… Da ne zbiramo le všečkov na socialnih omrežjih, ampak da se zavedamo odgovornosti, ki jo fotografiranje prinaša s seboj. Ni vseeno, kako pristopamo do naših objektov fotografije, pomembno je, da ne delimo lokacij, da spoštujemo dobrobit narave in da ima ta prednost pred našim fotografiranjem. Vse to so tudi temelji principov Nature First, združenja, ki skuša ozaveščati o odgovornem fotografiranju v naravi. Delček te zgodbe pa bo dr. Petra Draškovič Pelc z veseljem delila tudi z nami!

več o predavateljici

Tudi v Centru TNP Bohinj vas pričakuje Magična narava –  najboljše iz foto natečaja Magična narava 2018.

Prisrčno vabljeni v objem magične narave v Infocenter Triglavska roža Bled in Center TNP Bohinj!

LNV glavni29