3 Prihajajoči dogodki

Razvrsti po

1.avgusta 2022 bomo imeli na upravi Kozjanskega parka v Podsredi odprtje velike zunanje razstave o invazivnih vrstah, ki jo bomo gostili iz KP Goričko. Gre za razstavo  z naslovom ”Invazivne tujerodne vrste, naše nezaželene sosede”. Z razstavo želimo obiskovalcem predstaviti najpogostejše invazivne tujerodne vrste, ki jih najdemo  v Sloveniji in tudi tiste, ki se lahko potencialno razširijo. Namen razstave je povečati njihovo prepoznavnost, opozoriti na vplive, ki jih povzročajo v lokalnih ekosistemih ter ukrepe s katerimi lahko preprečimo njihovo nekontrolirano širjenje. Ob tem dogodku bomo imeli tudi delavnico o invazivnih vrstah s predstavitvijo in ogledom primera poskusnega zatiranja rastišča japonskega dresnika s pomočjo prekrivanja s folijo.

7. julija 2022 ob 21:00 uri bomo na zunanjem dvorišču gradu Podsreda izvedli letni kino pod grajskimi zvezdami. Po projekciji bo organizirano tudi nočno opazovanje metuljev. Vstop je prost.

Svetovni dan čebel bomo v Kozjanskem parku obeležili z DNEVOM ODPRTIH VRAT NA GNEZDIŠČU ČEBELARJA v peskokopu Župjek na Bizeljskem. 20. maja 2022 med 8. in 16. uro boste tam lahko izvedeli več o enem izmed najlepše obarvanih ptičev, ki gnezdijo v Sloveniji. VABILO V primeru slabega vremena dogodek odpade.