Ko se bo nad jezero začel spuščati mrak, se bomo sprehodili od Centra Triglavskega narodnega parka Bohinj do obale Bohinjskega jezera in opazovali netopirje, ki se bodo takrat šele prebudili. Opazovali jih bomo med večernim lovom žuželk. Z ultrazvočnimi detektorji, ki spremenijo visokofrekvenčne klice netopirjev, ki so nam neslišni, v zvoke, ki jih lahko slišimo ter skušali na podlagi zvoka in ritma ločiti vrste med seboj. Ne boste verjeli, ampak prav vsaka vrsta netopirjev se oglaša v določenem frekvenčnem območju. Če bomo dobro prisluhnili, bomo s prostim ušesom slišali tudi njihove občasne socialne klice, s katerimi se netopirji med seboj kličejo in sporazumevajo, še posebej v tem jesenskem času, ko se parijo.

Še posebej vabljeni tisti, ki mislite, da se netopirji zapletajo v lase. Pridite in se prepričajte kako spretni letalci so in kako dobro netopirji »vidijo« z zvokom!

Delavnica pripravlja Triglavski narodni park v okviru projekta LIFE Naturaviva – Biodiverziteta – umetnost življenja skupaj s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev.

Obvezne prijave na: triglavski-narodni-park@tnp.gov.si ali 031 655 691

V primeru dežja delavnica odpade.

Organizator / Sodelujoči