V okviru projekta LIFE NATURAVIVA, pri katerem sodelujejo partnerji iz cele Slovenije, je nastala razstava z naslovom v prekmurščini GORIČKO. Znate ka? Lejpo je! Fotografije na velikih panojih ponujajo potovanje po Goričkem na malo drugačen način. Obiskovalci v sliki in besedi spoznavajo najznačilnejše prebivalce in krajinske značilnosti Goričkega. Spoznavajo pa tudi tiste, ki so velikokrat očem skrite. Med slednje štejejo redke in ogrožene vrste ter vrste, ki se v naravi pojavljajo le v določenem delu leta.

Ob bogati naravi je na Goričkem raznolika tudi kulturna dediščina, ki se razkriva v cerkvah, zvonikih, obeležjih, mlinih, domačijah in ljudskih običajih. V vseh se skrivajo zgodbe, ki pričajo o sožitju ljudi z naravo, o borbi za preživetje, umetelnosti in mojstrstvu ter modrosti bivanja. Kulturna krajina Goričkega se ponaša z visoko življenjsko pestrostjo (biodiverziteto), ki jo neredi še bolj pisano in živo.

Razstava je postavljena v senci stoletnih dreves največjega grajskega poslopja daleč naokoli. Vabimo vas, da si razstavo ogledate in se prepričate kako bogato je Goričko. Rejsan je bogato in lejpo!

Organizator / Sodelujoči