Vsako leto v času zimskih počitnic za otroke v JZ TNP pripravljamo poučne delavnice. Letos se žal ne moremo srečati v živo, zato smo za vas pripravili zanimive naloge.

Spremljajte našo FB stran in YOUTUBE kanal in se zabavajte z nami. Od ponedeljka, 22.2. do četrtka, 25.2.2021 bo vsak dan popoldne na obeh kanalih objavljena nova ideja za počitniške dejavnosti in ustvarjanje. Vsebine bodo na voljo tudi na Triglavski zakladnici pod Zabavno in poučno: zimske počitnice 2021

 

Ponedeljek, 22. 2.: ALI POZNATE ZIMSKI OBRAZ? 

Še vedno je zima. Narava v visokogorju sladko spi, medtem ko v dolinah že rahlo dremlje. Le kdo spi in kdo bedi? Kako to, da težka snežna odeja ne polomi smreke? Kako pa zimo preživijo polži? Pridružite se in izvedeli boste, za kaj vse lahko uporabite polžjo hišico.

Torek, 23. 2.: IZDELAJTE JEŽKA

Narava je res umetnica. Z vsem lahko ustvarjamo – naj bodo cvetice, listi, kamenčki, kostanji ali drugi različni plodovi. Podali se bomo v svet domišlije in skupaj ustvarili prikupnega ježka iz žira. Zato le hitro v naravo po potrebni material – in naj se ustvarjanje začne!

Sreda, 24.2.: PODAJTE SE NA LOV ZA KULTURNO DEDIŠČINO

Vsak dan isti sprehod … Ali ste prepričani, da ste odkrili že vse skrite kotičke, opazili vse detajle? Podajte se na lov za detajli kulturne dediščine!

Četrtek, 25.2.: KAŠA NI LE ZA PTICE

Pticam, kot so velika sinica, poljski in domači vrabec, ščinkavec in lišček, najbolj tekne mešanica semen, na primer sončnic in prosa. Prosena kaša pa ni le za v ptičjo krmilnico. Večkrat bi se morali spomniti na hrano naših babic in dedkov, ki je bila veliko bolj bogata s hranili. Pripravite predpasnik, kuhalnico in seveda kašo…