V petek, 19. junija 2020, se je ob 20.30 uri na grajskem dvorišču odvijal prvi poletni kino pod zvezdami v letu 2020. Predvajan je bil odličen dokumentarni film TERRA, francoskih režiserjev Yanna Arthusa Bertranda in Michaela Pitiota, iz leta 2015.

Film Terra nas je popeljal na slikovito potovanje v Zemljino preteklost in nam opisal čarobnost in neponovljivost našega planeta, na katerem se je pojavil čudež živahnega razvoja mnogoterih življenjskih oblik, med drugim tudi nas, ljudi. Na ta čudež pa ljudje danes v veliki meri pozabljamo. V brezkopromisni gonji za dobičkom in močjo, nenadzorovano uničujemo okolje in biotsko pestrost, naglo spreminjamo podnebje in poganjamo soljudi v obupne življenjske razmere. Pri tem izgleda, kot da smo pozabili, da s takim odnosom do okolja tudi sami ne bomo zmogli dolgo preživeti. Ohranjanje narave namreč pomeni tudi ohranjanje ljudi.

Terra nas je na to povezavo ponovno spomnil. Predvajanje je obiskalo približno 40 ljudi, zaradi deževnega vremena je potekalo v veliki dvorani gradu Grad.

Organizator / Sodelujoči