V parku pred gradom na Goričkem je od 1. avgusta do konca oktobra na ogled velika fotografska razstava “Biodiverziteta Slovenije”.

Na Javnem zavodu Krajinski park Goričko vabimo obiskovalce k ogledu fotografij pokrajin in zanimivih živalskih ter rastlinskih vrst, ki pričajo o bogati pestrosti pokrajin Slovenije. Življenjski pestrosti oziroma biotski raznovrstnosti življenja pravimo biodiverziteta in vse večkrat tudi raznoživost.

Slovenija pokriva dobrega 0,01 % kopnega na Zemlji in ima velikosti in geografskemu položaju temu primeren delež svetovne biodiverzitete. Poznamo okoli 25.000 vrst, verjetno pa na našem ozemlju živi vsaj še enkrat toliko doslej nepoznanih vrst. Na 40 fotografijah je predstavljen le delček našega čudovitega bogastva narave, saj na eni sami razstavi, naj je še tako obsežna, ni mogoče predstaviti niti vseh rastlin niti vseh ptic ali vseh hroščev, kaj šele celotno biodiverziteto Slovenije.

Vabljeni k sprehodu pod stoletnimi drevesi v grajskem parku in k ogledu fotografij!

Razstavo je v sklopu projekta LIFE NATURAVIVA, biodiverziteta – umetnost življenja, pripravil Nacionalni inštitut za biologijo.

Organizator / Sodelujoči