Triglavski narodni park pod okriljem projekta Lifa Naturaviva, biodiverziteta – umetnost življenje skupaj s Krajevno skupnostjo Stara Fužina, Turizmom Bohinj organiziramo KINO POD TRIGLAVOM: brezplačne poletne filmske večere na prostem – v vaškem jedru Stare Fužine. Tudi v primeru poletne nevihte filmski večeri ne bodo odpovedani: prestavljeni bodo pod streho Kulturnega doma v Stari Fužini.

Po serijah DOM (HOME) in Zemlja z zraka (Earth from Above) Yann Artus-Bertrandov 90 minutni dokumentarni film ŽEJNI SVET v režiji Thierrya Piantanide in Baptista Rouget-Luchairesa vabi na še eno potovanje okoli sveta. Tokrat se slavni fotograf ukvarja z enim od največjih izzivov za preživetje človeka: VODO. Danes, pred ozadjem strmo rastočih potreb, rasti človeške populacije in araščajočega vpliva klimatskih sprememb, je voda postala eden izmed najbolj dragocenih naravnih virov na našem planetu.

Zvest slovesu Yann Arthus-Bertranda, ŽEJNI SVET, posnet v okoli 20 državah, razkriva skrivnostni in navdušujoči svet celinskih voda skozi spektakularne zračne posnetke narejene v težko dostopnih in redko posnetih krajih kot so Južni Sudan ali Severni Kongo. Omogoči nam odkrivanje najlepših pokrajin na našem planetu, jezer, rek in mokrišč, ki jih je ustvarila voda.

 

Organizator / Sodelujoči