Vabljeni na filmski večer, posvečen pomenu raznolikosti življenja ne le v zavarovanih območjih pač pa na celotnem planetu.

Pred Kulturnim domom Stara Fužina v Bohinju bomo prikazali večkrat nagrajeni in za oskarja nominirani dokumentarec SOL ZEMLJE (The Salt of the Earth), ki prikazuje življenje in delo Sebastiãa Salgada, enega največjih mojstrov reportažne fotografije, ki sta ga posnela njegov sin Juliano in Wim Wenders, tudi sam fotograf.

Znameniti brazilski fotograf Sebastião Salgado je zadnjih štirideset let potoval po različnih celinah in v objektiv ujel dogodke, ki so ga globoko zaznamovali: vojne, lakoto in izgnanstvo. Po vseh grozotah, ki jim je bil priča, je zadnja leta upanje spet našel v naravi. Zdaj se posveča okoljevarstvu in odkrivanju neokrnjenih kotičkov sveta, ki jih predstavlja v obsežnem fotografskem projektu, svojem “ljubezenskem pismu planetu”.

»Na zdravilno potovanje po svetu je Salgado povabil sina, ki je posnel očeta, kako in kaj fotografira, kako komunicira z živalmi  in ljudmi. Dobil je odgovor, kdo je njegov oče, ko ni fotograf. Postala sta prijatelja. Sin je v nekem trenutku k filmu povabil Wendersa in tudi on je dobil odgovor na svoje vprašanje. Fotografov radikalizem in humanost sta osupljiva, je sporočil. Salgado je trikrat začel svojo življenjsko zgodbo in jo zapustil na fotografijah. Zadnja zbirka ima naslov Geneza. Tako je Sol zemljeveč, kot le film o fotografu in njegovih zgodbah, je film o človeku, ki je zaskrbljen za človeštvo /…/«
– Neva Mužič, RA ARS

več na kliku

V primeru slabega vremena bo projekcija filma v dvorani Kulturnega doma Stara Fužina.

Projekcija filma Sol zemlje bo tudi 17. 8. ob 20.00 pred pred Infocentrom Triglavska roža Bled

VABLJENI!

Organizator / Sodelujoči