V petek, 4. junija se bo na gradu Grad odvijal prvi poletni kino v letu 2021. V sklopu projekta LIFE NATURAVIVA bo predvajan odličen kanadski dokumentarni film iz leta 2014 “Ne meč’mo hrane stran” (Just eat it). V filmu bo predstavljen problem zavržene hrane v sodobni družbi, ki nastaja zaradi prevelikih nakupov, nesmotrne porabe, nizkih cen hrane in estetske neprivlačnosti prehrambnih izdelkov. Od skupne količine se zavrže kar 40% hrane, ki pa za pridelavo prav tako zahteva delo, energijo in okoljske emisije, hkrati pa zavržena hrana predstavlja ob pomanjkanju in revščini številnih ljudi tudi velik moralni problem naši družbi.

Dokumentarni film bo predstavil zgodbo dokumentaristov Granta in Jen, ki sta se odločila, da šest mesecev ne bosta kupila hrane, ampak živela le od tiste, ki jo nameravajo zavreči ali pa je bila že zavržena. Film je bil sicer posnet Kanadi, vendar odlično odraža situacijo, ki smo ji priča tudi v Sloveniji.

Zaradi epidemioloških razmer je število obiskovalcev predavanja omejeno do 50 oseb, zato so obvezne prijave na dogodek na e-naslov tomaz.koltai@goricko.info.

Udeležba na predvajanju je brezplačna.

Vabljeni!

Organizator / Sodelujoči