V sredo, 18. avgusta 2021, ob 20:30 vabljeni na LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI v čaroben večerni ambient zunanjega dvorišča gradu Podsreda.

Vstop je prost.

Vrteli bomo družinsko pustolovščino Odi in pingvini.

Trailer filma si lahko ogledate TUKAJ. 

Navdihujoč film, posnet po neverjetni resnični zgodbi, se dogaja na majhnem otoku pri Avstraliji, ki je bil dolga leta zatočišče za majhne pingvine, dokler jih niso začele ogrožati lisice. Rešitev najde lokalni gojitelj perutnine Swampy, ki skuša najti primeren kraj za svojega razigranega psa Oddballa, da ne bi več povzročal težav v bližnjem naselju. Z vnukinjo se preseli na otok in poskuša Oddballa naučiti, kako je potrebno izslediti in pregnati lisice, toda razposajenemu vohljaču gredo po glavi povsem druge norčije.

Za obisk dogodka je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Ta pogoj ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 15 let. Dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2: test PCR ne sme biti starejši od 72 ur, test HAG ne sme biti starejši od 48 ur.
Več informacij glede obiska javnih kulturnih prireditev najdete tukaj: https://www.gov.si/…/izvajanje-kulturnih-dejavnosti/