V Centru TNP Bohinj je do konca avgusta 2020 na ogled razstava osupljivih fotografij narave, ki so bile na drugem mednarodnem fotografskem natečaju naravoslovne fotografije MAGIČNA NARAVA izbrane kot najboljše v letu 2018.

Natečaj Magična narava od leta 2017 organizira Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA “Biodiverziteta – umetnost življenja”

Na fotografski natečaj Magična narava 2018 je prispelo več kot 4300 fotografij 264-ih fotografov iz 46 držav. Fotografije prikazujejo neverjetno magičnost naše narave, opozarjajo pa tudi na minljivost in naš odnos do nje.  Izbor tridesetih fotografij, vključno z obema zmagovalnima (naravoslovna fotografija leta in slovenska naravoslovna fotografija leta) lahko vidite v Centru TNP Bohinj, celoten izbor vseh s priznanji nagrajenih fotografij pa v elektronskem katalogu.

V Infocentru Triglavska roža Bled pa si od 24. junija (odprtje s predavanjem) celo poletje lahko ogledate najboljše iz foto natečaja Magična narava 2019.

Prisrčno vabljeni v objem magične narave v Center TNP Bohinj in v Infocenter Triglavska roža Bled!

 

Zmagovalna naravoslovna fotografija leta 2018: Mikhail Korostelev (Rusija) – Bear from Underwater (Medved izpod vode)

Zmagovalna slovenska naravoslovna fotografija leta 2018: Miran Krapež – Silent Hunting (Tihi lov)

LNV glavni29

Termini

  • 16.06 – 31.08.2020