3 Prihajajoči dogodki

Razvrsti po

JZ Kozjanski park je v mesecu aprilu 2020 razpisal fotografski natečaj “Biodiverziteta – umetnost življenja” 2020.  Preko fotografij in tematskih sklopov, ki so razpisujane v tem natečaju, želimo razkriti izjemne naravne dragocenosti Kozjanskega parka in njegovo biodiverziteto. Natečaja se lahko udeležite vsi, ki se boste prijavili in poslali največ 10 avtorskih fotografij, ki so nastale v letu 2020 znotraj meja Kozjanskega parka ali biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. Natečaj ima 2 starostni kategoriji: avtorji do 15 let in odrasli avtorji; ter 5 različnih tematskih sklopov: A – krajina, B – narava, C – kultura, D – ljudje in E – kozjansko jabolko. Časovni mejnik za oddajo fotografij je 31. januar 2021. Več o natečaju si lahko preberete tukaj. Avtor zgornje fotografije polža z naslovom Mostninar je Franc Lamovšek – priznanje v kategoriji B – narava na fotografskem natečaju Kozjansko 2019 med odraslimi avtorji.

Na gradu Podsreda si lahko od 6. maja 2020 dalje ogledate tudi zanimivo razstavo EKOSISTEMI SLOVENIJE IN BIODIVERZITETA.Razstava obsega devet roll-up panojev s čudovitimi fotografijami in osnovnimi podatki o življenjskih okoljih v Sloveniji. Zraven naslovnega panoja je predstavljenih osem osnovnih ekosistemov: gozd, kulturna krajina, visokogorje, naselja, celinske vode, mokrišča, morje in podzemlje. Grad Podsreda je v mesecu maju odprt vsak dan, razen ponedeljka, med 10. in 17. uro. Razstava bo na ogled do 31. avgusta 2020.

V Kozjanskem parku smo na gradu Podsreda ob Mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti namesto prvotno načrtovanega odprtja razstave Magična narava 2017 za vas pripravili virtualni sprehod po razstavi.  Fotografska razstava Magična narava 2017 je na ogled v čudovitem ambientu gradu Podsreda in si jo lahko ogledate vsak dan, razen ponedeljka, med 10. in 17. uro. Razstava bo na gradu Podsreda na ogled do 31.8.2020. Vabljeni!  

Ni zadetkov

Žal za vašo ključno besedo ni zadetkov.