Osrednja tema letošnjega svetovnega dne voda, ki ga vsako leto obeležujemo 22. marca, je podzemna voda, geslo pa »Podzemna voda: Skrito naj postane vidno«. Kljub temu da podzemne vode ne vidimo, je njen vpliv viden povsod. Podzemna voda je namreč skriti zaklad, ki bogati naša življenja.

Ob svetovnem dnevu voda pa vas v torek, 22. marca, ob 16.30 vabimo na prireditev Moja reka praznuje, ki se bo odvijala na sotočju Ljubljanice in Borovniščice, kjer vam bomo predstavili tudi druge zaklade, ki jih skriva Ljubljansko barje.

PRAZNUJTE Z NAMI!

DOSTOP DO MESTA PRIREDITVE:

Dostop z avtomobili in kolesi je mogoč po cesti od Tehniškega muzeja Slovenije proti Ljubljanici, ki se pri nekdanjem posestvu Ljubljanskih mlekarn spremeni v kolovoz. Parkiranje bo mogoče na travniku ob koncu kolovoza, ki je od sotočja oddaljen 0,5 km, ali na parkirišču pri Tehniškem muzeju v Bistri in se do 3,5 km oddaljenega sotočja podate peš (okoli 40-50 minut).

Dogodek organizira Občina Borovnica v sodelovanju z Javnim zavodom Krajinski park Ljubljansko barje, Tehniškim muzejem Slovenije, HUD Karel Barjanski, Glasbeno šolo Vrhnika in Zvezo kulturnih društev Vrhnika.