Slovenski dokumentarni film, preplet zgodb o kraškem ovčarju Krasu in volku Slavcu.

Kino na prostem na vrtu Galerije Krpan bomo letos začeli 19. avgusta ob 20:30 s slovenskim filmom SINOVI BURJE. Pred projekcijo se bomo pogovarjali s filmsko ekipo.

Vstop prost, ogled filma je financiran s strani projekta LIFE Naturaviva.

Zaradi omejitve prostora so za ogled filma obvezne prijave. V primeru dežja bo projekcija filma prestavljena v dvorano Kulturnega doma Cerknica.

Dokumentarni film Sinovi burje je preplet dveh zgodb, v katerih sta glavna junaka kraški ovčar Kras in slovenski volk Slavc, ki vsak na svoj način predstavljata svojo vrsto, svojo naravo in poslanstvo. V filmu spremljamo ovčarja z imenom Kras od skotitve skozi celotni učni proces pastirske šole. Pri enem letu starosti Kras tako postane pravi pastirski pes s svojo čredo. Vzporedno spremljamo slovenskega volka Slavca na njegovi poti, polni naravnih in človeških preprek, od Slavnika do Verone, kjer se sreča s svojo italijansko volkuljo. Na območju Alp sta se ustalila in ustvarila prvi volčji trop na tem območju po 130-letih.

Dokumentarni film Sinovi burje je nastal v produkciji Astral film v koprodukciji z RTVSLO in s podporo SFC. Scenarist in režiser je bil Miha Čelar, koscenarist Blaž Vehovar, direktor fotografije pa Rožle Bregar.