11.08 – 25.08.2022 / 11.8. Zdraviliški park Bled 18.8. in 25.8. Triglavska roža Bled

Tudi letos skupaj z ekipo Kino Bled sodelujemo pri organizaciji in sofinanciranju filmskih večerov na prostem.

Filmski večeri s tematiko narave bodo potekali 3 četrtkove večere v avgustu: 11.8. (ob 21:30), 18.8. (ob 21:00) in 25.8. (ob 21:00).

Vabljeni na kino pod zvezdami!

Celoten program Festivala Kino Bled si oglejte tukaj.

 

PROGRAM:

11.8. ob 21.30 Ena za reko: Zgodba Save

Zdraviliški park Bled

Izrezuje kanjone, prinaša rodovitno prst, ustvarja brzice, gnezdišča in globoke tolmune. Ljudje pijejo njeno vodo, je navdih za pesmi in prepire ter vir energije. Reka Sava je tekoča povezava med štirimi državami in neštetimi ekosistemi. Dokumentarni film Ena za reko: Zgodba Save je s svojimi 84 minutami pravi celovečerec. Material za film je produkcijska ekipa 13-krat nagrajenega filma The Undamaged (Nepoškodovane) posnela lani med veslanjem celotnega toka Save v Sloveniji; od Podkorena in Bohinja je ekipa štirih kajakašev 11 dni veslala vse do Jesenic na Dolenjskem. Med 258 preveslanimi kilometri so našli kup dogodivščin, zapletov, spoznanj in uvidov v negotovo prihodnost te prelepe reke.

Ideja: Rok Rozman
Režiser: Rožle Bregar
Producent: Rok Rozman
Kamera: Rožle Bregar & Mitja Legat
2022, Slovenija

18.8. ob 21.00 Sinovi burje: Zgodba o vrnitvi kraškega ovčarja na mejo med človeka in volka

Infocenter Triglavska roža Bled

Dokumentarni film Sinovi burje pripoveduje zgodbo o vrnitvi kraškega ovčarja na mejo med človeka in volka in je poklon naši edini preostali avtohtoni pasmi psov.

Dolžina: 63 min
Režija: Miha Čelar
Scenarij: Miha Čelar, Blaž Vehovar /
2021, Slovenija

25.8. ob 21.00 Mirno / Still 

Infocenter Triglavska roža Bled

Tematika etnografskega filma se dotika življenja v alpskem svetu, ki je v bavarskih Alpah zelo podobno temu v slovenskih in sooča mlade ljudi s podobnimi izzivi.
Mlada ženska zapusti kmetijo svojih staršev in dela kot mlekarica na planini. Daleč od dolinskega sveta živi preprosto, a svobodno življenje, ki ga omejuje samo dnevno delo z živino na planini. Uschi, povezana s seboj in z zaupanimi ji živalmi, molze krave, izdeluje maslo in sir. Za čas enega alpskega poletja samozavestna mlekarica lahko pozabi na družinsko kmetijo in njeno negotovo prihodnost…

Dolžina: 80 min
Avtor: Matti Bauer
Snemalec: Klaus L autenbacher
2014, Nemčija

 

Projekcije filmov so sofinancirane s strani projekta Life Naturaviva, biodiverziteta – umetnost žilvljenja.

 

E mail podpis 23